you can write these pages on your own;

Förra veckan afterworkade jag med mina kollegor. Vi åt finmiddag med tryffelrisotto och prosecco och vin och BOWLADE! det var kul PLUS fin solnedgång rådde. 
 
sen kom mina föräldrar för att besöka mig lite grann. vi åkte till gent, en medeltidsaktig stad ca 45 min från bryssel med tåg. 
 
socialistiska byggnader <3 
 
villrådiga föräldrar samt en spårvagn.
 
tycker så mkt om spårvagnsledningar alltså. 
 
efter gent åkte vi hem och jag lagade mat till dem och sen lämnades de av medan jag fick smita från föräldrahänget och dricka lite öl istället.
 
dan därpå var bryssel fint och soligt! 
 
gammal/fin galleria. 
 
grand place
 
en väldigt kissande pojke
 
en väldigt stor atom
 
slutligen kommissionen och parlamentet. trots att jag inte är ett vidare EU-fan tycker jag verkligen det känns MÄKTIGT att hänga runt bland eu-institutionerna och springa på konferenser och det där. 
 
idag bokade jag för övrigt en liten liten bussbiljett till london(!). och tar mig därmed en sejour dit i helgen. har en ständig längtan dit ända sen min mer permanenta londontid och efter fjorton månader borta är det nu dags va. och en ständig längtan efter mina ljuva vänner som råkar finnas där i helgen också förstås. HURRA!

en gång ägde vi hela jorden - -

godkväll från belgien. en mkt starkt befäst tradition i bryssel är afterwork på place du luxembourg (aka plux) på torsdagar. det är sista arbetsdagen för eu-parlamentariker innan de drar tillbaks till strasbourg och därav stängs ett torg av och alla dricker öl istället = utmärkt påfund
 
några av mina nya brysselfavvisar heter agnes, tommy & thomas! 
 
igår lördag åke vi ett gäng till brygge/bruges/brügge! en väldigt trevlig, om än turistfylld stad. 
 
åka liten båt på kanal
 
förtärde även här min första våffla! 
 
SAMT köpte belgisk choklad. nomnom. sen åkte vi hem till bryssel och förfestade med öl som kostar 1,40 kr styck i affären (OCH ÄR GODA!!) innan vi dansade oss svettiga på en inrökt elektroklubb under en stor del av natten.
 
och idag söndag gick vi på liten fototur som mest innebar ett oklart bakisströvande i kvarteren closeby. högst trivsamt. 

andra kvarter;

hej och godkväll från BRYSSEL där jag alltså ska ha praktik på västra götalandsregionens kontor under denna hösttermin. har under veckan mest hängt på jobbet men hade äntligen tid att kolla staden ifråga under helgen dårå.
 
en av de bästa grejerna med bryssel är de frekventa parisvibbarna. utom när en går runt bland eu-institutionerna som dock också är mkt maffiga. 
 
igår var det ölfestival på grand place! där fanns enbart ölar som var belgiska samt spännande. mvh nöjd att ha kommit till en *framstående ölnation*. 
 
bryssels main attraction, en liten liten kissande pojke. 
 
på kvällen körde jag och ett gäng andra praktikanter barrunda i staden och vi hade lite croissantpaus hemma hos antonela och på hennes ljuvliga balkong mitt i staden. 
 
här är agnes, rasmus & antonela = spexiga nya kåmpizar. 
 
sen blev det söndag och himlen blev blå. 
 
mötte upp ellica cecilia emma
 
och gick på en sjukt bra vintagemarknad! 
 
slut på vecka ett i bryssel!! 

RSS 2.0